Smile-04-12-2019360949

Duurzamer verpakken: Folie met gecertificeerd gerecycled materiaal

Duurzamer verpakken: Folie met gecertificeerd gerecycled materiaal

In het kader van verduurzaming maakt Stafa continu stappen. Bij het maken van onze montagesets wordt LDPE of papier gebruikt. Papieren sets volledig recyclebaar in de papieren afvalstroom. Om onze LDPE-verpakking ook een stuk duurzamer te maken zijn we een ontwikkeltraject gestart in samenwerking met onze fabrikant. Hierdoor zijn we ondertussen overgestapt naar een verbeterde samenstelling waarbij het materiaal bestaat uit 20% gecertificeerd gerecycled materiaal. De volgende stap waar we naartoe zullen gaan werken is een samenstelling waarbij maar liefst 40% van het materiaal uit het gecertificeerde gerecyclede materiaal bestaat.

Maakt dit dan verschil in de look & feel van de montageset?

Door deze aanpassing te doen zal enkel de helderheid van het materiaal minimaal afnemen en de ruwheid een klein beetje toenemen. Uw klanten zullen hier nagenoeg geen verschil in zien, maar dus wel een duurzamere verpakking ontvangen.

Samen dragen we hiermee bij aan een beter milieu en verdere verduurzaming van de maatschappij.

Wilt u samen met ons bespreken welk materiaal voor uw toepassing het meest geschikt is? Neem dan contact op via info@stafa.nl of bel naar +31 (0) 495 599 888

Benieuwd wat Stafa voor uw
organisatie kan betekenen?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.