1665473997412

Samen naar een beter milieu

Samen naar een beter milieu

Stafa is voortdurend bezig om zich verder te vernieuwen en in te spelen op de wensen vanuit de markt. Niet alleen op het gebied van fasteners, maar ook op het gebied van de diensten die we leveren. Een van deze diensten is “kitting”. Middels deze dienst ontzorgen we onze klanten door diverse artikelen te bundelen in kits zodat deze gemakkelijk kunnen toegevoegd worden aan ongemonteerde producten. Met onze hoogwaardige machines maken we een grote efficiëntie slag die voor onze klanten van grote waarde is. Tot voorheen werd hier enkel gebruik gemaakt van LDPE verpakkingen. Hoewel LDPE goed recyclebaar is, is papier nog minder belastend voor het milieu. Om die reden zijn wij op zoek gegaan naar alternatieven waarmee we bij kunnen dragen aan een beter milieu en onze klanten hierbij ook kunnen ondersteunen bij het behalen van een lagere Co2-belasting op het milieu.

Ons nieuwe milieuvriendelijke papieren verpakkingsmateriaal is de toekomst. Met deze manier van verpakken is Stafa de pionier op het gebied van een ecologisch verantwoord kitting-proces. De lege verpakking is volledig recyclebaar en kan dus gewoon in de papierafvalstroom! Ook u als bedrijf kunt middels deze manier van verpakken een trendsetter zijn binnen uw branche middels een extreem lage Co2- voetafdruk en een verbeterde groene uitstraling.

Wat zijn de grote voordelen van onze papieren zakjes? Deze verpakkingsmaterialen voldoen aan de hoogste Duitse milieunorm wanneer het gaat over biologische afbreekbaarheid. Door de aangebrachte wax-laag is het materiaal vochtwerend en zorgt het voor extra stevigheid. Ondanks deze behandeling blijft het materiaal toch volledig composteerbaar en biologisch afbreekbaar.

Perceptie van de consumenten

Uit onderzoek* onder circa 6000 consumenten is gebleken dat papieren verpakkingen de voorkeur hebben. Papier en karton wordt onder consumenten gezien als het meest milieuvriendelijke en recyclebare materiaal. Maar liefst 70% van de consumenten is actief bezig om het gebruik van plastic te verminderen. 48% ontwijkt zelfs retailers/ leveranciers welke zich niet inzetten voor een beter milieu of bezig zijn om hun C02-voetafdruk te verbeteren.

Momenteel wordt er door veel fabrikanten nog gebruik gemaakt van onder andere plastic verpakkingen. Ten opzichte van papier is er uit het onderzoek gekomen dat plastic op alle vlakken wordt gezien als een minder goed en milieuvriendelijk alternatief.

Na aanleiding van het onderzoek zijn er maar liefst 10 punten waarop papier/karton de voorkeur heeft ter opzichte van glas, plastic en metaal. 

  1. Thuis composteerbaar (72%)
  2. Beter voor het milieu (63%)
  3. Lichter gewicht (62%)
  4. Gemakkelijker te recyclen (57%)
  5. Goedkoper (54%)
  6. Gemakkelijker om te openen/sluiten (41%)
  7. Gemakkelijker op te slaan (41%)
  8. Praktischer (40%)
  9. Veiliger in gebruik (37%)
  10. Betere productinformatie (36%)

* Bron: European Packaging Preferences 2020 / Two Sides

 

Meer info? Neem contact op met een van onze accountmanagers of bel +31 495 599 888

Benieuwd wat Stafa voor uw
organisatie kan betekenen?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.