hdg-thermisch-verzinken

Diensten → Thermisch verzinken

Thermisch verzinken

De hechting is optimaal, de bescherming permanent. Thermisch verzinken is dé techniek om bevestigingsmaterialen te beschermen tegen roest. Bovendien is het relatief minder belastend voor het milieu: met enkele tientallen kilo’s zink is het mogelijk om één ton bevestigingsmaterialen voor ruim 60 jaar roestvrij te maken. Slijtvast en schokbestendig.

 

  • Minimaal vereiste laagdiktes: 40-70 micron
  • Minimaal 400 uur bescherming tegen roodroest (volgens ISO 10684)
  • Kathodische bescherming tegen lokale beschadigingen

Een ondoordringbaar stabiel scherm tegen corrosie. Permanent, slijtvast en schokbestendig. Thermisch verzinken is de meest efficiënte manier om bevestigingsmaterialen tegen roest te beschermen. Stafa heeft het grootste assortiment in thermisch verzinkte bevestigingsmaterialen, direct uit voorraad leverbaar.

Waarom thermisch verzinken?

Thermisch verzinkte bevestigingsmaterialen zijn minutenlang in contact geweest met zink op een temperatuur boven 450 °C. De legering van zink-ijzer wordt daardoor optimaal gehecht en de verzinklaag is sterk en robuust. De materialen zijn duurzaam roestvrij geworden, zowel van binnen als van buiten. De minimaal vereiste laagdiktes voor thermisch verzinken liggen tussen de 40-70 micron. De behandeling biedt een bescherming van minimaal 400 uur tegen roodroest (volgens ISO 10684).

Thermisch verzinkt 1

Duurzaam resultaat

Thermisch verzinken is minder belastend voor het milieu. Enkele tientallen kilo’s zink zijn genoeg om één ton bevestigingsmaterialen voor gemiddeld meer dan 60 jaar tegen roest te beschermen zonder noemenswaardig onderhoud. Lokale beschadigingen vormen daarbij geen bedreiging, want dankzij de kathodische bescherming blijven de materialen roestvrij.

Korte levertijd

Stafa levert wat u nodig heeft, wanneer u het nodig heeft. De voorraden zijn groot, de levertijden daardoor kort.

Thermisch verzinkt 2
Pim van Leeuwen

Benieuwd wat Stafa voor uw organisatie kan betekenen?
Ik help u graag.

Pim van Leeuwen

Commercial Director

Benieuwd wat Stafa voor uw
organisatie kan betekenen?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.